Bistro Fichtl

Ve stálé nabídce máme švédskou kávu Löfbergs. Löfbergs je rodinná firma s tradicí od roku 1906, která vyrábí tu nejkvalitnější fairtradovou kávu. Na našem mlýnku najdete ale i speciální nabídky, včetně kávy bez kofeinu nebo kávu z menších pražíren. Kávová zrna si můžete koupit i s sebou.

Týdenní nabídka

  • Dezert Fichtl se švestkovým krémem a mákem
    49 ,-
  • Mandlovo-čokoládový dort s meruňkovým krémem
    59 ,-
  • "Dekonstruovaný" štrůdl v poháru
    49 ,-
  • Bageta s domácí řepovou pomazánkou se zázvorem, tofu, čedar, koriandr
    69 ,-
  • Bageta s domácí cizrnovou pomazánkou a česnekem, mortadela, parmezán
    69 ,-
  • Limonáda BEZOVÁ
    49 ,-

O nás

Vítejte v bistru FICHTL. O tomhle místě jsme snili strašně dlouho. Nejmíň stokrát jsme přemalovali návrhy našich prostor tak, aby byly dost velké i útulné, aby byly provedeny s respektem k místu, k přírodě, k historii, ale aby byly zároveň moderní.
A výsledkem je dřevostavba, skořápka bistra FICHTL. Mimořádně útulné místo vytvořené z teplých materiálů, které voní dřevem, čerstvou kávou a domácími zákusky.
Jsme velcí gurmáni a málokde si sami vybereme. Proto jsme založili vlastní podnik, totiž rodinné bistro, kde najdete to nejlepší ze sladkého i slaného.

Každý týden nové menu, čerstvé a kvalitní suroviny, poctivá ruční práce. Pečeme a vaříme si sami. Přídavkem si můžete užívat výhledy na vernéřovské kopce a rybníky.
Náš koncept není založen jen na gastru, chceme toto neobyčejné místo rozvíjet. Po dobrém jídle a pití se můžete vydat na procházku po okolí a vystopovat jeho pohnutou historii.
Protože bistro FICHTL je místo, které chcete zažít.

Aktuality

O receptech pro zoufalé manželky

Mistři cukráři haní Ameriku za to, že nám přináší jen hrnkové recepty, a přitom Amerika nás učí, jak být tou správnou „zoufalou manželkou“. Tou, co má pořád napečeno, naklizeno, děti jako ze škatulky, perfektní outfit a make-up. Takže jak to má zoufalá manželka udělat, když chce vyfiknout nějaký ten cukrářský majstrštyk, aniž by nebyla v deset večer absolutně sedřená? Děti řvou, v kuchyni bordel, řasenka rozmazaná…
pandoro_3

O pečení podle Maršálka

Jestli mi nějaké recepty zaručeně fungují, tak jsou to ty od cukráře Maršálka, porotce pořadu Peče celá země. Potěšila mě jeho kniha Moderní česká cukrařina, která vycházela v době, kdy jsem si sama dodělávala odborné vzdělání v oboru cukrář. Každý jeho recept má svůj krátký příběh, který je ódou na sladké.

O Horních Pasekách – zapomenutých

Dnes, pod příkrovem sněhu nacházíme zbytky nedůstojně zpustošeného německého hřbitova, cesty, základy původních stavení, vrch s majestátním výhledem na německou stranu, to vše možná hyzděné, možná zajímavé, nedávno vystavěnými větrnými elektrárnami. Paseky jsou dokladem toho, jak moc jsme se tu v Aši zakopali, ale že ještě něco nám zbývá. Naše přírodní bohatství.