0Days0Hours0Minutes0Seconds
Bistro Fichtl

Ve stálé nabídce máme švédskou kávu Löfbergs. Löfbergs je rodinná firma s tradicí od roku 1906, která vyrábí tu nejkvalitnější fairtradovou kávu. Na našem mlýnku najdete ale i speciální nabídky, včetně kávy bez kofeinu nebo kávu z menších pražíren. Kávová zrna si můžete koupit i s sebou.

Týdenní nabídka

  • Něco sladkého
    xx ,-
  • Něco sladkého
    xx ,-
  • Něco sladkého
    xx ,-
  • Něco slaného
    xx ,-
  • Něco slaného
    xx ,-
  • Něco slaného
    xx ,-
  • Polévka dne
    xx ,-

O nás

Vítejte v bistru FICHTL. O tomhle místě jsme snili strašně dlouho. Nejmíň stokrát jsme přemalovali návrhy našich prostor tak, aby byly dost velké i útulné, aby byly provedeny s respektem k místu, k přírodě, k historii, ale aby byly zároveň moderní.
A výsledkem je dřevostavba, skořápka bistra FICHTL. Mimořádně útulné místo vytvořené z teplých materiálů, které voní dřevem, čerstvou kávou a domácími zákusky.
Jsme velcí gurmáni a málokde si sami vybereme. Proto jsme založili vlastní podnik, totiž rodinné bistro, kde najdete to nejlepší ze sladkého i slaného. Každý týden nové menu, čerstvé a kvalitní suroviny, poctivá ruční práce. Pečeme a vaříme si sami.
Přídavkem si můžete užívat výhledy na vernéřovské kopce a rybníky.
Náš koncept není založen jen na gastru, chceme toto neobyčejné místo rozvíjet. Po dobrém jídle a pití se můžete vydat na procházku po okolí a vystopovat jeho pohnutou historii.
Protože bistro FICHTL je místo, které chcete zažít.

Bistro Fichtl

Aktuality

O stezce „Zaniklé Vernéřovsko“

Stezka, kterou jsme vymysleli mapuje jedny z nejvýznamnějších hospodářských činností na „zaniklém Veréřovsku“ – hospody a mlýny. Dnes v téměř původní podobě stojí jen jedna z budov mlýnů a jedna hospoda. Stezka vás dovede také na zajímavé místo, kterým jsou Vernéřovské doly.
Geopark Smrčiny

O tom, proč se rozhodně (ne)přestěhovat do Aše

Pokud jste stejný blázen jako já a nevadí vám nakupovat jen přes e-shopy, dokážete být introvertem z donucení a trávit tiché večery při četbě (a při psaní blogu), skutečné uspokojení vám přináší, když si něco upečete a uvaříte sami, tak rozhodně sbalte manžela nebo manželku, partnera, rodinu a přestěhujte se do Aše. Pouze na jiných periferiích naší republiky (není jich už tak moc, většina měst si postupně vydobyla jakýs takýs rozvoj, na rozdíl od Aše), zažijete to, co tady.

O tom, jaké to je být gastrosexuál

Upřímně nemám ráda všechny ty jídelní lístky v restauracích s crazy názvy, kde místo vývar píší consommé, zelenina julienne, omáčka demi-glace, rybí ceviche. Cheese cake nebo čokoládová ganache se už všem dostaly dostatečně pod kůži, ale co se pokusit nazývat věci/jídla, pravými jmény. Potom by byla gastronomie zase o trochu srozumitelnější.